Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Ученически творбиОлимпиади и състезания

img

20.12.2017 г.Знам и успявам в България и в Европа

Домакин и организатор на състезанието беше Пето СУ " Г. Измирлиев". Участваха ученици от много училища в града. Интересът към състезанието беше голям. Повече от половината от участниците се класираха за втория кръг, който ще се проведе през месец април.

img

14.04.2017Състезание по няколко дисциплини в начален курс

За учениците от началния етап на обучение при Пето СУ " Георги Измирлиев" Благоевград масовото участие в състезанията " Аз, природата и светът", " Аз и числата", "Аз общувам с Европа" и " Аз и буквите", които са организирани от СБНУ, е традиция. И през тази учебна година учениците и техните учители подходиха с голяма отговорност при подготовката за всяко от състезанията и резултатите са много високи. Родителите също подкрепиха активно и с голямо желание тези изяви.

Резултатите от проведеното на 24.03.2017 г. състезание" Аз и буквите" донесе поредния голям успех за нашите ученици. Включиха се 101 ученици, а 32 са получили максималния брой точки - 50. Средният брой точки за всички участници е над 45. Особено развълнувани бяха първокласниците, за които това състезание беше първото.

Високите резултати мотивират все повече ученици да участват в подобен род изяви и да мерят сили с най- добрите в страната.

Учениците, които имат резултат по 50 точки за две от състезанията се класират за национално мултидисциплинарно състезание.

Резултати от изпитите

img

11.03.2017Национално състезание IT знайко

Преслава Сеганова (5. клас), Дарина Бреньовска (6. клас) и Поля Какалова (7. клас) взеха участие в националното състезание по информационни технологии "ИТ Знайко" - областен кръг.

Те се класираха и за националния кръг, който ще се състои в Пампорово на 21, 22 и 23 април 2017 година.