Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Ученически творбиОлимпиади и състезания

img

14.04.2017Състезание по няколко дисциплини в начален курс

За учениците от началния етап на обучение при Пето СУ " Георги Измирлиев" Благоевград масовото участие в състезанията " Аз, природата и светът", " Аз и числата", "Аз общувам с Европа" и " Аз и буквите", които са организирани от СБНУ, е традиция. И през тази учебна година учениците и техните учители подходиха с голяма отговорност при подготовката за всяко от състезанията и резултатите са много високи. Родителите също подкрепиха активно и с голямо желание тези изяви.

Резултатите от проведеното на 24.03.2017 г. състезание" Аз и буквите" донесе поредния голям успех за нашите ученици. Включиха се 101 ученици, а 32 са получили максималния брой точки - 50. Средният брой точки за всички участници е над 45. Особено развълнувани бяха първокласниците, за които това състезание беше първото.

Високите резултати мотивират все повече ученици да участват в подобен род изяви и да мерят сили с най- добрите в страната.

Учениците, които имат резултат по 50 точки за две от състезанията се класират за национално мултидисциплинарно състезание.

Резултати от изпитите

img

11.03.2017Национално състезание IT знайко

Преслава Сеганова (5. клас), Дарина Бреньовска (6. клас) и Поля Какалова (7. клас) взеха участие в националното състезание по информационни технологии "ИТ Знайко" - областен кръг.

Те се класираха и за националния кръг, който ще се състои в Пампорово на 21, 22 и 23 април 2017 година.

img

12.02.2017Девето регионално състезание по ИТ

На 11 февруари 2017 г. в Пето СУ „Георги Измирлиев“ - гр. Благоевград се проведе деветото регионалното състезание по ИТ "Джон Атанасов - по стъпките на откривателя".

В състезанието участваха ученици от две възрастови групи - V-VIII и IX-XII клас. Те защитаваха пред комисията собствени проекти на тема: “Училището – територия на предизвикателства”.

В малката възрастова група, както винаги, отлично се представиха учениците от I ОУ "Св. св. Кирил и Методи" ог град Гоце Делчев с ръководител Людмила Дерменджиева, 8 СУ „Арсени Костенцев“ с ръководител Галина Владова и 5 СУ „Георги Измирлиев“ с ръководители Миглена Янева и Нели Милушева.

В голямата възрастова група най-добре се представиха учениците от ПМГ "Акад. С. Корольов " - гр. Благоевград с ръководители Христина Василева, ПМГ "Яне Сандански" град Гоце Делчев с ръководител Ирина Горанова, ПГМЕТ град Петрич с ръководител Михаела Трендафилова и 5 СУ „Георги Измирлиев” с ръководители Лилия Парашкевова.