Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Ученически творбиОлимпиади и състезания

img

20.03.2016Състезание "Ключът на музиката"

Симеона Христова Кротева от пети клас спечели първо място на Националния кръг на състезанието "Ключът на музиката"

Състезанието се организира от МОН за четвърта поредна година. Националният кръг се проведе на 19.03.2016 г. в залите на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив. На него мериха сили най-талантливите музикални деца на България, разпределени по възрастови групи - ІV, V, VІ и VІІ клас.

Резултатите бяха обявени на тържествена церемония в концертната зала на АМТИИ на следващия ден. Победител в групата на петокласниците е Симеона Христова Кротева, която получи 84 точки (от възможни 90) и успя да се пребори със 140 свои връстници.

Достойно се представиха и останалите участници от Пето СОУ "Георги Измирлиев": Антоана Филчева и Силвия Бърдарова от V клас, Радина Икономова от VІ клас и Анна Кадурина от VІІ клас.

img

02.03.2016Състезание по тенис на маса

Отново успех за нашето училище в Ученически игри, 2016 г. Анна Кадурина (VII клас), Габриела Христова (VII клас), Мария Костадинова (VI клас) и Поля Какалова (VI клас) спечелиха 1. място на тенис на маса, след две победи над отборите от VI СОУ "Ив. Вазов" и XI ОУ "Хр. Ботев".