Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Ученически творбиОлимпиади и състезания

img

02.03.2016Състезание по тенис на маса

Отново успех за нашето училище в Ученически игри, 2016 г. Анна Кадурина (VII клас), Габриела Христова (VII клас), Мария Костадинова (VI клас) и Поля Какалова (VI клас) спечелиха 1. място на тенис на маса, след две победи над отборите от VI СОУ "Ив. Вазов" и XI ОУ "Хр. Ботев".

img

08.02.2016Осмо регионално състезание по ИТ

За осма поредна година учениците и учителите от Пето СОУ „Георги Измирлиев” ще посрещнат участниците в регионалното състезание "Джон Атанасов - по стъпките на откривателя".

В състезанието участваха ученици от две възрастови групи - V-VIII и IX-XII клас. Те защитаваха пред комисията собствени проекти на тема: “Училището – територия на предизвикателства”.

Направленията за разработване на проектите за участие в състезанието по ИТ за група V – VIII класове са:
o WEB сайт;
o Мултимедийни приложения.
Направленията за разработване на проекти за участие в състезанието по ИТ за група IX – XIII класове са:
o Web сайт;
o Мултимедийни клипове;
o Компютърни приложения.

Участниците в състезанието се представиха отлично.
В малката възрастова група отлично се представиха учениците от I ОУ "Св. св. Кирил и Методи" ог град Гоце Делчев с ръководител Людмила Дерменджиева.

Отлично се прадставиха и учениците от V СОУ „Георги Измирлиев” с ръководител Лилия Парашкевова

В голямата възрастова група най-добре се представиха учениците от ПМГ "Акад. С. Корольов" - гр. Благоевград с ръководители Христина Василева и Ирина Малешевска, ПМГ "Яне Сандански" град Гоце Делчев с ръководител Ирина Горанова и ЕГ „Акад. Л. Стоянов“, Благоевград с ръководители Елза Маламова, Илияна Бицова и Стефка Михаилова.

img

24.02.2016Турнир по баскетбол

Днес отборът по баскетбол на Пето СОУ, момичета V-VII клас, победи с резултат 66 на 21 отбора на III ОУ и се класира за финалите на междучилищните игри, където ще играят срещу отбора на VI СОУ "Иван Вазов" и ще се борят за първото място. Мачът ще се проведе на 26 февруари от 09:00 ч. в зала "Скаптопара".

С убедителна победа, момичетата от отборът на Пето СОУ, (V-VII клас) спечелиха първо място в турнира по баскетбол в междучилищните игри. Отборът се наложи над отбора на VI СОУ "Ив. Вазов" с резултат 47 - 22 и с тази победа се класираха за областния кръг.