Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград


Ученически празници

УЧЕНИЦИТЕ ПРАЗНУВАТ

Празници
Празници
Празници


Приключенията на Пинокио

Карло Лоренцини, по-известен с псевдонима си Карло Колоди, е световноизвестен италиански детски писател и журналист.

Той е автор на книгата „Приключенията на Пинокио“, която започва да излиза в подлистник към „Детски вестник“ на 7 юли 1881 година. Взима творческото си име Колоди от родното място на майка си.

Детско утро под надслов „Приключенията на Пинокио” по случай 190 години от рождението на Карло Колоди (24.11.1826г.). Участници в тържеството бяха Регионална библиотека „Димитър Талев” – Детски отдел и ученици от V СУ „Георги Измирлиев”. Учениците разказаха за живота и творчеството на Карло Колоди и за популярната му книга „Приключенията на Пинокио”.

Празници
Празници
Празници


Ден на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света.

В нашето училише по традиция отбелязваме 21 ноември- Ден на християнското семейство с кулинарна изложба и тържество.

Много вълнуващ и „ вкусен“ е за нас този празник!

Всички деца донесят за кулинарната изложба най- красивите и вкусни домашно приготвени лакомства. Активно участие в приготвянето им имат бабите и майките, а след кратката поздравителна програма пада голямо ядене!