Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Новини

Последни новини

img

14.04.2017Мултидисциплинарно състезание в начален курс

За учениците от началния етап на обучение при Пето СУ " Георги Измирлиев" Благоевград масовото участие в състезанията " Аз, природата и светът", " Аз и числата", "Аз общувам с Европа" и " Аз и буквите", които са организирани от СБНУ, е традиция. И през тази учебна година учениците и техните учители подходиха с голяма отговорност при подготовката за всяко от състезанията и резултатите са много високи. Родителите също подкрепиха активно и с голямо желание тези изяви

Резултатите от проведеното на 24.03.2017 г. състезание" Аз и буквите" донесе поредния голям успех за нашите ученици. Включиха се 101 ученици, а 32 са получили максималния брой точки - 50. Средният брой точки за всички участници е над 45. Особено развълнувани бяха първокласниците, за които това състезание беше първото.

Високите резултати мотивират все повече ученици да участват в подобен род изяви и да мерят сили с най- добрите в страната.

Учениците, които имат резултат от 50 точки по два от предметите се класират за национално мултидисциплинарно състезание.


img

06.04.2017Кандидатстване след 7. клас

Уважаеми кандидат-гимназисти, уважаеми родители,

РУО - София-град Ви уведомява, че дейностите по приемането на ученици след завършен VІІ клас в държавните и общинските училища за учебната 2016/2017 година (съгласно Наредба №11/28.03.2005 г. на МОН) започва.

Дати за провеждане на НВО за учениците в 7. клас през учебната 2016-2017 година:

Български език и литература - 19 май 2017 г.

Математика - 22 май 2017 г.

Министерство на образованието и науката


Съобщения

 • II кръг на състезанието " Великденско приключение"

  Състезание по български език и математика за учениците от I - IV клас - II кръг " Великденско приключение" ще се проведе на 13.03.2019 г. / събота/.

  Регистрирани за участие са 223 ученици, които са постигнали необходимите 75% от максималния брой точки на I кръг - " Коледно предизвикателство".

  Всички участници трябва да заемат местата си в съответната зала, не по- късно от 9.55 ч. на 13.04.2019 г. Необходимо е да носят химикал, цветни моливи и чертожни инструменти.

  Продължителността на състезанието е два астрономически часа.

  От организаторите на състезанието

  11.04.2019 г.
 • Стипедии за постигнати образователни резултати и подпомагане достъпа до образование

  Успех във възпитанието и обучението на учениците е заложен в триединството: учител- ученик- родител. Затова главна задача трябва да бъде превръщането на родителите в отбор от съмишленици. Необходими са анкети, проучвания разговори с цел да се състави социалния паспорт, статут на родителите, за да се определят средствата и методите на работа с тях.

  ПРОТОКОЛ № 4

  10.03.2019 г.
 • Иновативно училище на България

  Ние от Уча.се сме щастливи да Ви обявим за „Иновативно училище на България“. Радваме се, че заедно с Вас, иновативните директори, учители и училища, ежедневно подобряваме българското образование.

  Училището получава специално място на картата на „Иновативните училища на Уча.се в България“ в сайта на Уча.се.

  За нас е чест, че имаме възможността да работим с прекрасни професионалисти като Вас!

  Благодарим Ви за подкрепата!

  16.01.2019 г.

Нашето училище


img

img