Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Новини

Последни новини

img

18.09.2018Откриване на учебната 2018 – 2019 учебна година

Настъпи дългоочакваният ден за всички ученици – първи учебен ден. Ваканцията свърши и се слага началото на новата учебна година.

Този ден носи много хубави чувства и емоции. Греещите очички и усмихнатите лица на първокласниците, които с нетърпение очакват да минат през отрупаната от красиви цветя шестица под звуците на училищния звънец.

Тържествено започна в 09.30 часа с издигане на националния флаг и под звуците на химна на България. Поставено е началото на учебната година в Пето СУ „Георги Измирлиев” – Благоевград. Директорът на училището откри първият учебен ден. Той поздрави учителите и учениците, пожела им много здраве, успешна учебна година и късмет.


img

20.04.2018 г.Великденско предизвикателство България – Европа

На 14.04.2018 г. в Пето СУ " Георги Измирлиев", Благоевград се проведе вторият кръг на състезанието по български език и математика за учениците от 1 - 4 клас. В него се включиха всички класирали се на първия кръг ученици, който се проведе през месец декемвари 2017 г.

Интересът на децата и техните родители към състезанието бе излючително голям. Явиха се 254 ученици, от всики имащи право да участват 273.

Организацията на състезанието бе на много добро ниво. Всеки участник бе запознат предватително с разпределението си в конкретна стая и не бе допуснато напрежение или неудобство на нито един ученик или родител.

Участниците се отнесоха изключително отговорно към решаването на тестовете и използваха цялото им предоставено в регламента време от 120 минути.

Тестовете бяха проверени от назначена от директора на V СУ " Г. Измирлиев"- г-жа Котева комисия, която в посочения 7-дневен срок изготви списъци с резултатите на всеки участник. Списъците бяха предоставени на всяко училище, което има свои участници.


Съобщения

 • II кръг на състезанието " Великденско приключение"

  Състезание по български език и математика за учениците от I - IV клас - II кръг " Великденско приключение" ще се проведе на 13.03.2019 г. / събота/.

  Регистрирани за участие са 223 ученици, които са постигнали необходимите 75% от максималния брой точки на I кръг - " Коледно предизвикателство".

  Всички участници трябва да заемат местата си в съответната зала, не по- късно от 9.55 ч. на 13.04.2019 г. Необходимо е да носят химикал, цветни моливи и чертожни инструменти.

  Продължителността на състезанието е два астрономически часа.

  От организаторите на състезанието

  11.04.2019 г.
 • Стипедии за постигнати образователни резултати и подпомагане достъпа до образование

  Успех във възпитанието и обучението на учениците е заложен в триединството: учител- ученик- родител. Затова главна задача трябва да бъде превръщането на родителите в отбор от съмишленици. Необходими са анкети, проучвания разговори с цел да се състави социалния паспорт, статут на родителите, за да се определят средствата и методите на работа с тях.

  ПРОТОКОЛ № 4

  10.03.2019 г.
 • Иновативно училище на България

  Ние от Уча.се сме щастливи да Ви обявим за „Иновативно училище на България“. Радваме се, че заедно с Вас, иновативните директори, учители и училища, ежедневно подобряваме българското образование.

  Училището получава специално място на картата на „Иновативните училища на Уча.се в България“ в сайта на Уча.се.

  За нас е чест, че имаме възможността да работим с прекрасни професионалисти като Вас!

  Благодарим Ви за подкрепата!

  16.01.2019 г.

Нашето училище


img

img