Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Новини

Последни новини

img

08.02.2016Осмо регионално състезание по ИТ

За осма поредна година учениците и учителите от Пето СОУ „Георги Измирлиев” ще посрещнат участниците в регионалното състезание "Джон Атанасов - по стъпките на откривателя".
В състезанието участваха ученици от две възрастови групи - V-VIII и IX-XII клас. Те защитаваха пред комисията собствени проекти на тема: “Училището – територия на предизвикателства”.
Направленията за разработване на проектите за участие в състезанието по ИТ за група V – VIII класове са:
o WEB сайт;
o Мултимедийни приложения.
Направленията за разработване на проекти за участие в състезанието по ИТ за група IX – XIII класове са:
o Web сайт;
o Мултимедийни клипове;
o Компютърни приложения.
Участниците в състезанието се представиха отлично.
В малката възрастова група отлично се представиха учениците от I ОУ "Св. св. Кирил и Методи" ог град Гоце Делчев с ръководител Людмила Дерменджиева.
Отлично се прадставиха и учениците от V СОУ „Георги Измирлиев” с ръководител Лилия Парашкевова
В голямата възрастова група най-добре се представиха учениците от ПМГ "Акад. С. Корольов" - гр. Благоевград с ръководители Христина Василева и Ирина Малешевска, ПМГ "Яне Сандански" град Гоце Делчев с ръководител Ирина Горанова и ЕГ „Акад. Л. Стоянов“, Благоевград с ръководители Елза Маламова, Илияна Бицова и Стефка Михаилова.


img

13.10.2015Обичам природата - и аз участвам

С голямо вълнение учениците и учителите от Пето СОУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград присъстваха на откриването на екокът с аквариумни и екзотични рибки в едно от фоайетата на училището. Проектът е на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда“ под мотото „Обичам природата - и аз участвам“
Възпитаниците на училището бяха подготвили кратко представяне на рибките от Африка, Америка, Азия и други.
На откриването присъстваха заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева, депутатът Даниела Савеклиева и замесник-кметът Зорница Кралева. Всички те пожелаха на учениците да се грижат за обитателите на аквариумните, да обичат природата и да бъдат отговорни и грижовни.
На откриването присъства и началникът на инспектората на МОН в Благоевград Ивайло Златанов, без чиято подкрипа проектът нямаше да се реализира. Той поздрави учениците и учителите и им пожела да реализират и много други такива проекти.


Съобщения

 • Грипна ваканция

  Учениците от V СУ "Георги Измирлиев" са в грипна ваканция от 22 до 24 януари 2018. Ще се върнат отново в класните стаи на 25/01/2018 - четвъртък.

  19/01/2018
 • Красавицата и Звяра

  Учениците от 1 до 4 класове ще посетят театрална постановка на благоеградския театър на 25.10.2017 година от 11 часа.

  Детското представление "Красавицата и Звяра" е от Димитър Жеков. Постановката е на Жанет Керанова, която има зад гърба си няколко детски успешни спектакъла.

  09.10.2017 год.
 • ПОКАНА ЗА ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

  На 26, 27 и 28 април 2017г. от 16.30 до 18.30 часа разходка из училището. Отваряме вратите си за Вас!

  Заповядайте, за да се убедите, че предоставяме най-доброто за Вашето дете!

  Може да разгледате къде ще учи детето Ви. Имате възможност да проведете разговор с учителите, които ще преподават в първи клас през 2017/2018 учебна година. Задайте всички въпроси, които Ви вълнуват за предстоящия училищен живот на детето Ви.

  Покана

  20.04.2017

Нашето училище


img

img