Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Новини

Последни новини

img

13.10.2015Обичам природата - и аз участвам

С голямо вълнение учениците и учителите от Пето СОУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград присъстваха на откриването на екокът с аквариумни и екзотични рибки в едно от фоайетата на училището. Проектът е на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда“ под мотото „Обичам природата - и аз участвам“
Възпитаниците на училището бяха подготвили кратко представяне на рибките от Африка, Америка, Азия и други.
На откриването присъстваха заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева, депутатът Даниела Савеклиева и замесник-кметът Зорница Кралева. Всички те пожелаха на учениците да се грижат за обитателите на аквариумните, да обичат природата и да бъдат отговорни и грижовни.
На откриването присъства и началникът на инспектората на МОН в Благоевград Ивайло Златанов, без чиято подкрипа проектът нямаше да се реализира. Той поздрави учениците и учителите и им пожела да реализират и много други такива проекти.


img

15.09.2015Откриване на учебната 2015 – 2016 учебна година

Настъпи дългоочакваният ден за всички ученици – 15 септември. Ваканцията свърши и се слага началото на новата учебна година.
Този ден носи много хубави чувства и емоции. Греещите очички и усмихнатите лица на първокласниците, които с нетърпение очакват да минат през отрупаната от красиви цветя шестица под звуците на училищния звънец.
Вълнението е голямо дори и за учениците от по-големите класове.
Винаги има една приятна суматоха в училищния двор. Весела глъч от превъзбудени родители, учители и ученици, суетня и пъстра мозайка от красиво облечени деца.
Тържествено започна в 09.30 часа с издигане на националния флаг и под звуците на химна на България. Поставено е началото на учебната година в Пето СОУ „Георги Измирлиев” – Благоевград.
Директорът на училището откри първият учебен ден. Той поздрави учителите и учениците, пожела им много здраве, успешна учебна година и късмет.


Съобщения

 • Иновативно училище на България

  Ние от Уча.се сме щастливи да Ви обявим за „Иновативно училище на България“. Радваме се, че заедно с Вас, иновативните директори, учители и училища, ежедневно подобряваме българското образование.

  Училището получава специално място на картата на „Иновативните училища на Уча.се в България“ в сайта на Уча.се.

  За нас е чест, че имаме възможността да работим с прекрасни професионалисти като Вас!

  Благодарим Ви за подкрепата!

  16.01.2019 г.
 • Коледно състезание

  Организаторите на състезанието " Коледно предизвикателство. Коледа наближава - подари си успех" за I- IV клас уведомяват всички ученици, че поради големия брой регистрирали се участници - 605, състезанието ще се проведе в два часови интервала: за учениците от училището домакин V СУ " Георги Измирлиев" - на 08.12.2018 г. от 08.00 ч. за учениците от останалите училища в Благоевград - на 08.12.2018 г. от 10.00 ч.

  7.12.2018 г.
 • Грипна ваканция

  Учениците от V СУ "Георги Измирлиев" са в грипна ваканция от 22 до 24 януари 2018. Ще се върнат отново в класните стаи на 25/01/2018 - четвъртък.

  19/01/2018

Нашето училище


img

img