Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Новини

Последни новини

img

13.10.2015Обичам природата - и аз участвам

С голямо вълнение учениците и учителите от Пето СОУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград присъстваха на откриването на екокът с аквариумни и екзотични рибки в едно от фоайетата на училището. Проектът е на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда“ под мотото „Обичам природата - и аз участвам“
Възпитаниците на училището бяха подготвили кратко представяне на рибките от Африка, Америка, Азия и други.
На откриването присъстваха заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева, депутатът Даниела Савеклиева и замесник-кметът Зорница Кралева. Всички те пожелаха на учениците да се грижат за обитателите на аквариумните, да обичат природата и да бъдат отговорни и грижовни.
На откриването присъства и началникът на инспектората на МОН в Благоевград Ивайло Златанов, без чиято подкрипа проектът нямаше да се реализира. Той поздрави учениците и учителите и им пожела да реализират и много други такива проекти.


img

15.09.2015Откриване на учебната 2015 – 2016 учебна година

Настъпи дългоочакваният ден за всички ученици – 15 септември. Ваканцията свърши и се слага началото на новата учебна година.
Този ден носи много хубави чувства и емоции. Греещите очички и усмихнатите лица на първокласниците, които с нетърпение очакват да минат през отрупаната от красиви цветя шестица под звуците на училищния звънец.
Вълнението е голямо дори и за учениците от по-големите класове.
Винаги има една приятна суматоха в училищния двор. Весела глъч от превъзбудени родители, учители и ученици, суетня и пъстра мозайка от красиво облечени деца.
Тържествено започна в 09.30 часа с издигане на националния флаг и под звуците на химна на България. Поставено е началото на учебната година в Пето СОУ „Георги Измирлиев” – Благоевград.
Директорът на училището откри първият учебен ден. Той поздрави учителите и учениците, пожела им много здраве, успешна учебна година и късмет.


Съобщения

 • II кръг на състезанието " Великденско приключение"

  Състезание по български език и математика за учениците от I - IV клас - II кръг " Великденско приключение" ще се проведе на 13.03.2019 г. / събота/.

  Регистрирани за участие са 223 ученици, които са постигнали необходимите 75% от максималния брой точки на I кръг - " Коледно предизвикателство".

  Всички участници трябва да заемат местата си в съответната зала, не по- късно от 9.55 ч. на 13.04.2019 г. Необходимо е да носят химикал, цветни моливи и чертожни инструменти.

  Продължителността на състезанието е два астрономически часа.

  От организаторите на състезанието

  11.04.2019 г.
 • Стипедии за постигнати образователни резултати и подпомагане достъпа до образование

  Успех във възпитанието и обучението на учениците е заложен в триединството: учител- ученик- родител. Затова главна задача трябва да бъде превръщането на родителите в отбор от съмишленици. Необходими са анкети, проучвания разговори с цел да се състави социалния паспорт, статут на родителите, за да се определят средствата и методите на работа с тях.

  ПРОТОКОЛ № 4

  10.03.2019 г.
 • Иновативно училище на България

  Ние от Уча.се сме щастливи да Ви обявим за „Иновативно училище на България“. Радваме се, че заедно с Вас, иновативните директори, учители и училища, ежедневно подобряваме българското образование.

  Училището получава специално място на картата на „Иновативните училища на Уча.се в България“ в сайта на Уча.се.

  За нас е чест, че имаме възможността да работим с прекрасни професионалисти като Вас!

  Благодарим Ви за подкрепата!

  16.01.2019 г.

Нашето училище


img

img