Пето СУ "Георги Измирлиев" - Благоевград
Новини

Последни новини

img

12.03.2018 г.Spelling Bee 2018 в Пето средно училище “Георги Измирлиев”, Благоевград

На 01.03. 2018 г. се проведе училищният кръг от Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език, да обогати речниковия им запас, да подобри правописа им, както и умението им да се представят пред публика.

Прочети повече ...


img

07.03.2018 г.Кампания на ЮНЕСКО " Мартеница с кауза"

В кампанията се включиха всички деца от I - VII клас. Събраната сума от продадените мартеници е 1772 лв.

Най- голям дял имат учениците от 4 б клас, които събраха 515 лв. Най- скъпо продадената мартеница е на стойност 50 лв., която е закупена от родител на ученик от 3 б клас.


Съобщения

 • II кръг на състезанието " Великденско приключение"

  Състезание по български език и математика за учениците от I - IV клас - II кръг " Великденско приключение" ще се проведе на 13.03.2019 г. / събота/.

  Регистрирани за участие са 223 ученици, които са постигнали необходимите 75% от максималния брой точки на I кръг - " Коледно предизвикателство".

  Всички участници трябва да заемат местата си в съответната зала, не по- късно от 9.55 ч. на 13.04.2019 г. Необходимо е да носят химикал, цветни моливи и чертожни инструменти.

  Продължителността на състезанието е два астрономически часа.

  От организаторите на състезанието

  11.04.2019 г.
 • Стипедии за постигнати образователни резултати и подпомагане достъпа до образование

  Успех във възпитанието и обучението на учениците е заложен в триединството: учител- ученик- родител. Затова главна задача трябва да бъде превръщането на родителите в отбор от съмишленици. Необходими са анкети, проучвания разговори с цел да се състави социалния паспорт, статут на родителите, за да се определят средствата и методите на работа с тях.

  ПРОТОКОЛ № 4

  10.03.2019 г.
 • Иновативно училище на България

  Ние от Уча.се сме щастливи да Ви обявим за „Иновативно училище на България“. Радваме се, че заедно с Вас, иновативните директори, учители и училища, ежедневно подобряваме българското образование.

  Училището получава специално място на картата на „Иновативните училища на Уча.се в България“ в сайта на Уча.се.

  За нас е чест, че имаме възможността да работим с прекрасни професионалисти като Вас!

  Благодарим Ви за подкрепата!

  16.01.2019 г.

Нашето училище


img

img