Проект „Доброто и красивото“

В рамките на Дни на приобщваването 2020 г. отправихме едно предизвикателство към учителите и техните класове. Да поговорят за доброто и да го потърсят в съучениците си. След това учителите им описаха преживяванията си в кратки разкази. В поредицата „Учителски истории за доброто“ Ви представяме истории в конкурса „Видях доброто в теб“. Днешната история е на Нели Милушева, учител в Пето СУ „Георги Измирлиев“, преподавател на 9. А клас.

Не знам дали видяхме доброто или просто се видяхме такива, каквито сме, но наистина това предизвикателство имаше сплотяващ ефект за 9. A клас.

Учениците имаха за задача да направят мултимедийни проекти на тема „Доброто и красивото“. Изработиха дневник на доброто, в който всеки ден да описват добрите дела. Всеки ученик нарисува символ на доброто и написа красива мисъл. Посланията са:
„ДОБРОТО Е В НАС“, „БЪДИ РАЗЛИЧЕН ОТ ДРУГИТЕ“, “БЪДИ ДОБЪР И ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ДОБРО“, „СЛЕДВАЙ МЕЧТИТЕ СИ С ДОБРО!“, „БЪДИ ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ СА“, “БЪДИ ДОБЪР, ЗА ДА ТИ ОТВРЪЩАТ С ДОБРО“ .
Учениците отговориха и на въпроса – „Какво е според мен доброто?“

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.