В час по графичен дизайн

Защо си струва да си графичен 

дизайнер?

Освен очевидното предимство на това, че ще се занимаваш с творческа дейност, дизайнът предлага и редица други преимущества.

  1. Ще оставиш собствен почерк – всеки творец има свой стил. Независимо дали правиш корици за книги, обложки за списания или създаваш сайтове, ще можеш да оставиш трайна творческа следа в работата си.
  2. Дизайнерите се радват на гъвкавост и свобода – естеството на графичния дизайн ще ти позволи да работиш в агенция, в in-house отдела на компания и дори фрийланс, ако искаш да избираш сам проектите, по които работиш, или просто ако мечтаеш да не работиш в офис, а от всяка точка на света.
  3. Можеш да помогнеш – имаш любима марка? Искаш да застанеш зад инициатива, която те вълнува, да подкрепиш малък бизнес и да оставиш трайна следа? Можеш да го постигнеш чрез графичния дизайн и изграждането на бранд идентичност.
  4. Непрекъснато ще се развиваш – графичните дизайнери работят с последните технологии в графичния софтуер, така че непрекъснато ще учиш нови неща. Но освен това, ще имаш възможност да навлезеш в предизвикателни, творчески среди, в които да обменяш идеи и опит с други специалисти.
Публикувано в Новини. Постоянна връзка.